Några sunda vikttips

image76

Var realistisk
Det är svårt att sluta äta över en dag och börja svälta sig, det kommer bara öka chansen för dig att misslyckas gång på gång. Börja med att gå fler promenader och att träna, ät nyttigt! Halvera dina portioner, det är en bra start.

Ät regelbundet
Var fjärde timme ska du äta något för att hålla igång din förbränning, det behöver inte vara en stor måltid utan det går bra med en frukt. Hoppar du till exempel över frukost och lunch är risken stor att du äter för mycket till middag, inte bra alls eftersom din kropp ställt in sig på svält och är därför extra mottaglig för kalorierna.

Träning är bara en bonus
Vräk aldrig i dig mat bara för att du tränat. Träningen ska du se som en bonus i din viktnedgång. Vill du öka din muskelmassa eller snabba på återhämtningen så går det utmärkt med en frukt efter träningen, t. ex. en banan. Men det känns lite onödigt att stoppa i sig lika mycket kalorier som man precis har gjort av med..

Räkna kalorier
Om du tycker det verkar jobbigt, gör det bara i en vecka. Det kommer ge dig en bra koll på vad som är kaloririkt och kalorisnålt, hur mycket du bör stoppa i dig och var du ligger till.

Självkänslan kommer inte med viktnedgång
Viktigt, viktigt! Du måste ha självkänsla innan du börjar, annars kommer du aldrig bli nöjd. Har du bra självkänsla när du börjar kommer troligen självförtroendet få en kick. Du vill väl kunna njuta när du väl gott ner? Då måste du må bra redan innan..

Du vet att du kommer klara det
Bestämt din målvikt och nå den, nemas problemas! Det handlar bara om villja, vill du så kan du. Ingenting är omöjligt!

Vill du ha ännu mer tips? Det finns under kategroin "Tips"! Är det något annat du undrar, tveka inte på att maila eller skicka en kommentar!  [email protected]

Kommentarer
Postat av: Linnea

Sv: Tack! ;D Den är köpt på Jc :)

2008-05-06 @ 14:15:52
URL: http://liinneabjurner.blogg.se
Postat av: Isabelle

bra tips :)

2008-05-06 @ 16:38:16
URL: http://myskin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0